Friday, 20 May 2011

3 hari, 3 orang, 3 usaha. bukan 3line.

18/05/2011 - tiga orang pemuda yg kacak dan baik hati kehabisan serunding yg sgt2 digemari oleh mereka. puas mereka mencari, telefon pembekal serunding terbesar , sumer takde. sumer dah abes. mayb sbb skrg ni musim hujan kot. so dorg takleh nak proses serunding. pelik kan kitorg suke melantak serunding? hihihi kalau korg nak tau serunding ni byk khasiatnyer. tp kalau melantak byk2 nanti tak elok gak. nanti di panggil BINATANG AKHIRAT plak. HAHA.
kalau nak diikotkan cerita, mmg berbelit dan btl2 rumit aku nak critekan kat cni. so aku ringkaskan jela k. hari selasa tu tiga org pemuda td dah berhempas pulas mencarik dimana kedai yg ada jual serunding ni. tapi hampa...kecewa..perghhh org kate mmg tak tenang la selagi xdpt ape yg dorg suke sgt tu.telefon kilang serunding seremban, tapi takde..takpe2 telefon kilang serunding bangi, adeii takde gak. lepas tu tepon kilang serunding kat shah alam, ADA!!! tapi esok baru bukak..yela..korg agak2 time tu pukul brape?? pukul 11.45malam kot! manede kilang serunding bukak lagi! HAHA
selepas tak berjaya mendapatkan serunding, mereka memutuskan untuk blk umah jap..n dlm kul1 tu dorg kua blk...sbb dorg gile bosan n tension sbb tak dapat melantak serunding. HAHAHAHA. kesian kan?

                                                      baek bhai bende nie serunding hihiih
nasib baek lah, member die sorg name A yg berlagak tu blanje member die yg lagi due org tu makan roti telur kentang tgh2 malam bute tu...akhirnye mereka kekenyangan dan tidak memikirkan lagi soal serunding itu, dan mereka sempat menculik seekor kucing dan diberi name NAGET sbb dorg makan nugget gak kat kedai td, haha. cam doh kan?
Nilah NAGET hihihihi
keesokkan harinya, mereka bangun agak lambat. mereka masih lagi mencari serunding kerana bagi mereka, mereka tidak akan senang untuk makan sekiranya tidak disertai dengan serunding. habes call sana-sini, tetapi keputusan tetap sama. banyak kilang dah tutup. usaha punya usaha, mereka berjaya menghubungi 1 kilang pengeluar serunding terbesar di shah alam.. mereka terus bersiap2 untuk bertolak ke shah alam dan mula bergerak dari seremban sekitar pukul 6ptg. nak tau tak keadaan jalan time tu mcmmana???


macam ni lahhh hujan lebat jalan plak sesakk!
ditambah plak dengan keadaan kereta time tu tetibe buat hal. banyak kali dorg berenti sebab temperature kereta naik gile babi. risau gile. destinasi pertama dorg berenti kat shell jalan ke s2 sebelum tol seremban-kl..dahla hujan, kete lak meragam, perghhh sabo jelahh...dlm stgh jam kemudian mereka meneruskan perjalanan. akhirnya dalam kul7.30 lalebih kurang, mereka sampai di shah alam dan berenti di depan ICity untuk menyejukkan kereta lagi. HAHA
area2 sinilah dorg berenti smlm kat icity tu

Then lepas dah setel hal serunding tu, kitorg pon blk seremban blk...time tu hujan lebat gile babi. tak nampak jalan tau tak.tapi sbb semangat dah ade blk,serunding pon dah dalam tgn, mmg tak fikir bende lain dah. HAHAHAHAH :D

lagi sekali kereta panas gile temperature naik abes. berhenti di tol shah alam-nilai..isik air kete..sejukkan enjin..time isik2 air tu, dorg ternampak sekor anak kucing. comel bhaiii wa cakap lu.

Nilah die kucing yg jumpe tu, dorg bagi name kat die PLUS sbb jumpe kat tol hahah cam ngok.
kucing tu di bawa pulang ke seremban dan di jaga oleh si A yg berlagak n mmg bernafsu kat kucing. HIHI.
setelah menempuh perjalanan yg agak lame, mereka sampai ke seremban kembali...betapa hebatnya usaha dorg nie kan semata2 untuk serunding. kalau dorg berusaha keras mcm ni skali time blaja,mesti mak bapak dorg bangge kan. huhuhuh tapi,perjalanan tu, memang chill chill abes...si jerung raksasa dah tersandar kek blakang sbb makan serunding tu banyak sgt. HAHAHA
Akhirnya,perkataan paling ringkas.
HAPPY ENDING~ :D
PADANG PINANG GADING BHAII

2 comments: