Saturday, 19 March 2011

Al-kisah rekrut kolo pilah...

Tersebutlah kisah.. adolah ompek oghang sahabat berjumpo, nak koba an sojuk, takdolah sojuk bona tapi menggigil lah jugak kepalo lutut bebudak nie. Seperti biaso lah tools dah ready, Kuali dah cuci, bahan dah potong tingga nak masak yo..lopeh masak si ompek sahabt (i,f,r,b)berburak2 lah..


i - copeklah b..kau nie..chill sudeyh..
b - aduhh..takleh doe..hari tu aku bawak kete laen mcm..
r - mesti kau bawak keto slow yo kan time tu?
b - a'ah doe..
f - (senyap) uhukkk
i - taknak contact A ke?
f - takyah ar..semak jer..dahladie tu annoying..
r - tahnyer.. pandai2 ar die nak datang, datang. taknak sudah.


Dorg pon sambung laie sobab nak abehkan bbq tu..umangaii si f dah gilo kek eh bukan main banyak laie dio baham. lopeh tu tumbang. jadi crack. HAHA




r - ape aku nak tipu mak aku ek aku tak blk maghrib nie?mak aku
    tu dah la bising doe kalau aku tak blk maghrib.
i - lek r..cakap ar kau ade hal..
r - aku cakap ade bbq ah..perghh menipu.
b - alamak bapak aku call.
i - cakap ar blk lambat sikit.
r - tahnyer, aku leh tipu,kau tipu je r. cakap je ade bbq..
b - elo ayah, ha adek tgk wayang nie dgn kawan2. ha ok ok. nanti         
    adek balik la k..
i - perghh kencing bapak g tgk wayang. cite ape?
b - hikayat merong mahawangsa..(hahaha time nie b dah crack)


Kemudian mereka pon membaham bbq tersebut sampai lah lebam..sampai sumer tergolek melainkan i yg ensem hihihihi. Malam tu plak ade lah sorg budak ni name die A , dahla annoying, bak kata f,bukan den, haha crack skali. si r ngan f lak dah layan cito gay plakk main rabe2 n amek haba kat bdn bergesel2...ewww sumpah crack hahah kesian.. 


gambar hiasan F dan R malam tadi hahhahahahahahahahahahha LOLZ

Sunday, 13 March 2011

Yang lepas dah takde dah. Cume tinggal kenangan jer. :)



Fuewww~ lame dah tak update blog aku nie. Time aku taip nie, mata dah rabak dah. Biase lah baru lepas chill chill la katakan :P
malam2 ni bile tgk pic2 lame2, aku teringat lak kt mem2 lame, yang dah jadi cukup asing dah bg aku. HAHA.
Geng2 shapel time dulu kala, macam2 ah kenangan yg bermain skrg nie. Taktau nak citer mcmmaner.

                                                      Ni lah family aku masa dulu-dulu
kalau skrg nak macam nie? mmg takdelah. lagipon zaman shapel2ni dah berlalu. kalau nak shapel skrg mmg dah lapuk ah org cakap kan. HAHA dulu pon aku saje2 je suke giat aktif dalam bende alah nie. at least dapat la gak aku nak bersenam mengeluarkan peluh dari aku buat bende yg tak betul. kan kan :)
Teringat lak time duk umah kat rasah dulu. HAHA mcm2 jadi. cuci umah sampai banjir, kene  curik towel dek anjing, curik plug api kt umah sebelah. haha gile gile. malam2 lak g maen cc. pastu buat video itu ini. haihh :)

                                                           Paling kelakar lah ni hahaha:)

pegi event gerak ramai2. naik bus ramai2. sesat sana sini. mmg main hentam je jalan time tu. pastu yg lain lak main ikot je trus sumer sesat HAHA. kelakar betul haihh.
                                     pegi event mcm nak g mancing je, smpy sane baru tukar baju.
                                                             teka ah aku yg mana 1?

                      Tinggal kenangan dah sekarang ni, seterusnya pic2 ini sumernyer yg aku sayang :)


Camping ramai-ramai kat dang wangi HAHAH
Penghargaan bhaii, dari belia sukan negeri sembilan :)
haha rambut mcm haremm!!





Rest in Peace TIHB



Wednesday, 9 March 2011

Aku Hanya Seekor Burung Yang Patah Sayapnya..




                                      Ohh tgginya langit tingginya awan,inginku gapai bersama rakan-rakan.
Aku ingin sekali bermain dibalik awan.mengapa mereka tinggalkan aku sendirian di tanah bumi ini?
ohh tidak patut, tapi apakan daya, sayap kanan ku telah patah tidak dpat diubah.
menyesal dgn perbuatan yg lalu.tidak menggunakan sayapku sebaik mungkin tikaterbang di awan.
hmm..
setiap hari, aku hanya mampu melihat, mereka bergelak tawa di atas sana.
tika malam aku berteman,fajar menyinsing mereka terbang dan aku ditinggalkan.
ohh alangkah indahnya jika aku mampu terbang semula seperti dahulu.


Aku hanya mampu berjalan diatas tanah bersama anak2 burung laen yg belum tahu terbang.
tiap masa tiap saat, seekor dari seekor mereka akhirnya mampu terbang.
manakala aku hanya mampu memandang. sedih rasa hati. tiada siapa yg tahu,tiada siapa yg mengerti.

tatkala ada yg bertanya bila aku mahu terbang, aku hanya mampu menjawab dgn senyuman palsu lalu pergi berjalan keseorangan.
aku mahu terbang...tetapi tidak mampu...
dan kau...dan kau akhirnya terbang mendahului aku...
aku melihatmu sbelum kau terbang...
terbanglah syg terbanglah intan..
langit menunggu mu...
awan menunggu mu...
kehidupan menunggu mu..

jika kau terbang, jgn kau tidak pulang...
aku menantimu dgn kerinduan..
aku ingin terbang bersama mu syg...
namun aku tidak mampu,malah terpaksa membiarkan kau terbang bersendirian..
jika ada yg berkenan dgnmu di atas awan, jgnlah lagi kau terbang pulang...
aku pasti aku tidakkan kau pandang..
aku tidak hebat seperti helang..tidak tampan seperti enggang..
mungkin aku terus akan berada dibawah ini,
menanti utk mati,
hanya mampu mematuk ulat yg kecil,
hanya mampu berkicau tetapi tiada bunyi,
kemegahan ku telah hilang,
senyuman ku terpadam,
kehebatan ku seperti dahulu tidak lagi dipandang,
kerana aku hanya seekor burung yg patah sayap kanan..


Tuesday, 8 March 2011

Chill chill dulu la :D

            Hanya sekadar hiburan dan gelak ketawa
    chill chill dulu mengingatkan pada masa silam yg hilang :)


                 ini Rafie, kalau dgn dia, gelak gelak
                 last last 'uweeekkkkk' HAHAHAHAHA
                Ajik the super hero tapi selalu tak 
                            OKAY HAHAHHA
                  Fik shaye shuke makan pishang
                   hahah meleweh-lewehhh :D
                    The master of tukang carik
                     daun or batu or ape2 jelah
                    yang ada kat lantai sumer die usik :D

                        Ada bran ka weii? :D
                Ini sumpah koyak dowhh hihihihi :D


           Dan yang terakhir, TPG REKRUT AT MANGE TREE :)
                   NANTI KITO JUMPO LAIE YO :D

Kau Masih Cantik Seperti Dulu :)

                                                   Nurul fasehah bte Kamalludin


  If tomorrow never comes, I promise to love twice as much today :)


Ni lah die jantung hati aku, intan payung aku, lolipop aku, si busuk aku. hihihi :D
Korang nak tau?dulu die ni stalker gile2 page myspace aku. tah ape yg die minat sgt kat aku tah aku pon taktau. Dulu byk kali gak die komen2 ngan aku kat myspace(zaman myspace dulu) tapi aku buat dono je kat die. kesian die hahah. sebab time tu aku ade yg punyer, so aku mmg buat dono ngan gurl lain.
  Tup tup, aku putus ngan gf aku yg lame, mmg frust giler ah. aku dah jadi mcm org tak betul lagi2 bile tau die dah ade pengganti aku dlm mase yg singkat. Dan malam tu plak BUSUK aku ni leh lak gatal pegi buzz aku kat ym, tanyer aku kenape lah, ade masalah ke, sbb die tgk status aku kt myspace time tu betul2 dah mcm bangang maki perempuan. HAHAHA
biasalah kan kalau korg dah kapel selame 4tahun skali putus dlm mase 1hari jer sape tak frust? kat situ lah mulenyer aku kenal die nie :)
  Chat punyer chat punyer chat kt ym, aku mintak num fon die n cakap mlm kang i sambung story ah kat u.wait for my call n die pon bg num die.Malam tu aku pon call ah die...sembang sembang bla bla bla lame gak sampai kul5 pagi gak la kami bertukar2 cerita.Tapi aku bukan lah lelaki yg begitu cepat nak jatuh hati kt perempuan walaupun time tu aku dah tau die mmg dah lame simpan hati kat aku HAHAHA(perasan :P) 




 


  Lame gak ah aku amek mase nak mengenali gadis yg baru muncul dalam hidup aku ni.Adela dalam mase 2 bulan aku member ngan die walaupun dalam mase tu die byk kali dah cakap adekah aku sudi terime die sebagai kekasih die pada waktu itu? kahkahkah jiwang tol sayang aku tu. Aku lak time tu jual mahal HAHA. Last2, hampir 2bulan stgh kami berkawan, aku pon declare dgn die..walaupun time tu aku masih tak dapat nak syg die tp aku belajar menhyinta sbb aku bukan jenis yg menjaja perasaan aku kt org lain. Dan alhamdulillah kami dapat pergi sejauh ini..memang tak dapat disangka kan. Ingatkan jsut nak main2, last2, amek kau terus nak jadi bini dah tak lame lagi. hihihi. HMM.
                                              
                                TENTANG DIRI DIA?
  


  Dia seorang perempuan yang sangat2 lembut, betul2 penyabar, tabah tapi menggelabah kuat. HAHA :P Bagi aku, kesabaran dia mmg takde tolok bandingnya kalau nak dibandingkan dgn perempuan2 lain yg aku kenal. Aku marah, die senyap. Aku maki, die tak melawan, kadang2 tu aku saje je marah die sbb nak tgk muke n ekspresi die camane. Nak tergelak aku ttgk. HAHA tapi aku bersyukur sbb TUHAN temukan aku dgn die. Kau lah yg terakhir, kau yg terbaik, kau yg teristimewa. Aku mintak maaf sgt2 selama nie aku suke buat kau menangis, buat kau sedih. Kau banyak tolong aku. Tak kire lah time aku ngah berduit or time aku ngah kayap, kau mesti ade je ngan aku. I love you sayang :)


kau lihat atas sana, tingginya awan. Oh tidak aku hanya nampak kau. atas sana kau memanggil sambil tersenyum. Lihatlah senyuman kau sangat manis :)


video

Aku Dulu Seorang Perempat :)

 Haa ni lah deh ikram kamsaini.percaya atau tidak? aku dulu pernah merempat di sebuah cc kat seremban selama setahun. rasenyer time tu tahun 2008-2009 la kalau tak silap. Time tu family aku nak pindah ke melaka. dan aku plak mmg taknak ikot n memberontak lah jugakkan sbb dah best2 dok seremban dah nak kene pindah pindah. aku pon bawak diri pergilah kt cc kat town seremban tu time family aku berpindah ke melaka. fuhh!! seksa hidup merempat nie. dgn segalas beg kecik yg aku isik dgn pakaian aku beberapa helai, n duit pon tak sampai rm100, aku teruskan hidup aku walaupun aku tau aku dah pilih cara hidup susah. tapi apa adedgn susah? aku tak takot lgsg hidup susah :)
          And lepas beberapa hari aku hidup mcm tu, tiap2 hari main game, tiap2 hari online, biasalah kate duduk cc kan, mmg habislah duit aku kt situ. huhu time tu mmg aku rase perghhh dugaan hidup yg aku dapat ni betul2 membuatkan aku down. bayangkanlah aku mandi kat toilet cc tu, aku tido atas kerusi cc tu, kadang2 kat tangga cc, kadang2 kat lantai cc blah2 blakang sane, selama setahun. korg boleh?? mesti tak sanggup kan? time tu mmg dah mcm anak terbuang dah aku hahahha :D tp sebab aku pk aku leh hidup tanpa sape2, aku teruskan jugak n kat cc tu la aku kenal ramai kawan2 baru n ade plak yg bodoh g join aku merempat kat situ. hahaha

  Selama aku merempat kat sane,mcm2 aku blaja, aku buat itu lah, aku buat ini lah, mcm2 keje aku try, keje itulah,keje ini lah. bayangkanlah aku survive bekerja dgn keadaan aku yg takde tempat tinggal? camane aku uruskan diri aku korg dapat bayangkan tak? mesti takkan?? haa itulah ikram kamsaini. korg apa tau. korg hidup2 je dah mewah, dah ade itu ini. aku tak. byk susah n aku bersyukur sbb aku dapat rase hidup susah :)
   Selama setahun, mase aku masih bersama kekasih lama, tp skrg dah takde dah. sbb die dah ada kekasih baru n mana mau dgn orgyg merempat mcm aku ni kan? hahaha :D Dan lepas setahun aku kat sana, Alhamdulillah family aku balik semula ke Seremban. Dan aku pon ape lagi angkat kaki lah balik rumah. huhuhu skrg Alhamdulillah hidup aku more better dari yg aku pernah sangkakan dan aku takkan tahu erti susah kalau aku tak pernah rasa hidup susah. :)