Tuesday, 8 March 2011

Aku Dulu Seorang Perempat :)

 Haa ni lah deh ikram kamsaini.percaya atau tidak? aku dulu pernah merempat di sebuah cc kat seremban selama setahun. rasenyer time tu tahun 2008-2009 la kalau tak silap. Time tu family aku nak pindah ke melaka. dan aku plak mmg taknak ikot n memberontak lah jugakkan sbb dah best2 dok seremban dah nak kene pindah pindah. aku pon bawak diri pergilah kt cc kat town seremban tu time family aku berpindah ke melaka. fuhh!! seksa hidup merempat nie. dgn segalas beg kecik yg aku isik dgn pakaian aku beberapa helai, n duit pon tak sampai rm100, aku teruskan hidup aku walaupun aku tau aku dah pilih cara hidup susah. tapi apa adedgn susah? aku tak takot lgsg hidup susah :)
          And lepas beberapa hari aku hidup mcm tu, tiap2 hari main game, tiap2 hari online, biasalah kate duduk cc kan, mmg habislah duit aku kt situ. huhu time tu mmg aku rase perghhh dugaan hidup yg aku dapat ni betul2 membuatkan aku down. bayangkanlah aku mandi kat toilet cc tu, aku tido atas kerusi cc tu, kadang2 kat tangga cc, kadang2 kat lantai cc blah2 blakang sane, selama setahun. korg boleh?? mesti tak sanggup kan? time tu mmg dah mcm anak terbuang dah aku hahahha :D tp sebab aku pk aku leh hidup tanpa sape2, aku teruskan jugak n kat cc tu la aku kenal ramai kawan2 baru n ade plak yg bodoh g join aku merempat kat situ. hahaha

  Selama aku merempat kat sane,mcm2 aku blaja, aku buat itu lah, aku buat ini lah, mcm2 keje aku try, keje itulah,keje ini lah. bayangkanlah aku survive bekerja dgn keadaan aku yg takde tempat tinggal? camane aku uruskan diri aku korg dapat bayangkan tak? mesti takkan?? haa itulah ikram kamsaini. korg apa tau. korg hidup2 je dah mewah, dah ade itu ini. aku tak. byk susah n aku bersyukur sbb aku dapat rase hidup susah :)
   Selama setahun, mase aku masih bersama kekasih lama, tp skrg dah takde dah. sbb die dah ada kekasih baru n mana mau dgn orgyg merempat mcm aku ni kan? hahaha :D Dan lepas setahun aku kat sana, Alhamdulillah family aku balik semula ke Seremban. Dan aku pon ape lagi angkat kaki lah balik rumah. huhuhu skrg Alhamdulillah hidup aku more better dari yg aku pernah sangkakan dan aku takkan tahu erti susah kalau aku tak pernah rasa hidup susah. :)

1 comment:

  1. kau memang hebat doe sebab kau mangsa tsunami kt acheh!

    ReplyDelete